fbpx
PolévkyRecepty od TuGu

Krémová kedlubnová polévka

2 cibule, 3 kedlubny, 2 mrkve, 3 lžíce másla, 1,5 l zeleninového vývaru, 100 ml smetany, 1 hrst pažitky, sůl, pepř 

Cibuli nakrájíme nadrobno. Kedlubny a mrkve nakrájíme na kostičky. V hrnci postupně na másle osmahneme cibuli, kedlubny a mrkev. Přilijeme vývar a vše vaříme asi 15–20 minut. Pak polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu, necháme přejít varem, a nakonec přidáme pažitku a vše dochutíme solí a pepřem.

Počet porcí: 6
Doba přípravy: 30 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.