Karlovarský knedlík
6 starších housek, 120 ml mléka, 2 vejce, špetka muškátového oříšku, 100 g polohrubé mouky, 2 lžíce nasekané hladko liste petrželky, sůl
Housky nakrájíme na kostičky. Mléko rozšleháme se žloutky, přidáme špetku muškátového oříšku, mouku, petrželku, sůl a připravíme řidší těstíčko, kterým housky zalijeme. Necháme chvíli stát, aby se těsto vsáklo. Z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh, který přidáme ke směsi a vše rukama propracujeme. Pokud je těsto moc řídké, přidáme ještě dle potřeby mouku. Z těsta utvoříme 2 nohy knedlíku, které vaříme ve slané vodě asi 20 minut.
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 35 Kč