fbpx

Krkovička s pivem a hořčicí

6 plátků krkovice bez kosti, 1 cibule, 5 lžic oleje, 2 lžíce kremžské hořčice, 4 stroužky česneku, špetka mletého zázvoru, troška čerstvého rozmarýnu, sůl, pepř, 300 ml světlého piva, 1 lžíce tekutého medu, 1 lžíce másla

Nejprve nakrájíme cibuli nadrobno. Přidáme olej, hořčici, prolisovaný česnek, mletý zázvor, nadrobno posekaný rozmarýn, sůl, pepř a vše promícháme. Plátky masa potřeme vzniklou marinádou a necháme odpočinout nejméně 2 hodiny, ale lepší je přes noc. Pak rozpálíme pánev, potřeme ji olejem a maso opékáme z každé strany asi 5 minut. Opečené plátky vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Do pánve zatím přidáme pivo, med, sůl, pepř a za stálého míchání necháme šťávu zredukovat. Vmícháme kousek másla a vrátíme zpět maso, aby vsáklo šťávu a prohřálo se. Pokud je třeba, může omáčku trochu zahustit jíškou. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.

Počet porcí: 4 – 6
Doba přípravy: 1 hodina + marinování
Orientační cena: 140 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.