Jarní salát s fenyklem a ředkvičkami
4 vejce, 2 menší fenykly, 1svazek ředkviček, 2 baby saláty, hrst polníčku, 2 jablka
Zálivka: 2 lžíce oleje, 2 lžíce jablečného octa, 1 lžička dijonské hořčice, sůl, pepř
Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na čtvrtiny. Fenykly nastrouháme nahrubo, ředkvičky nakrájíme na plátky, salát nakrájíme na malé kousky a polníček natrháme na jednotlivé lístečky. Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vše promícháme, rozdělíme na 4 porce a obložíme vejci. Připravíme zálivku. Olej prošleháme s octem, dijonskou hořčicí, solí, pepřem a troškou studené vody. Porce salátu zakápneme zálivkou a můžeme podávat.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut