fbpx
PolévkyRecepty od TuGu

Hrstková polévka

1 hrst žlutého hrachu, 1 hrst hnědé čočky, 1 hrst bílých fazolí, 1 hrst ječných krup, 1 cibule, 2–3 mrkve, 1 petržel, 3 lžíce řepkového oleje, 3 stroužky česneku, 1,5 l zeleninového vývaru, sůl, pepř, mletý kmín, 1 lžíce sušené majoránky 

Hrách, čočku, fazole a kroupy propláchneme studenou vodou a den předem namočíme do mísy. Druhý den nadrobno nakrájíme cibuli a na kostičky nakrájíme kořenovou zeleninu. Postupně vše orestujeme ve větším hrnci na oleji. Přidáme nadrobno pokrájený česnek a slité a propláchnuté luštěniny a vše zalijeme vývarem. Polévku ochutíme pepřem a kmínem a vaříme asi 1 hodinu. Když jsou luštěniny měkké, polévku dochutíme solí a majoránkou.

Počet porcí: 6–8
Doba přípravy: 80 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.