fbpx
Bez masaRecepty od TuGu

Špenátová roláda s česnekem medvědím

Roláda: 200 g lístků špenátu, 100 g lístků česneku medvědího, 2 lžíce másla, 4 vejce, 2 lžíce zakysané smetany, 4 lžíce polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžička soli
Náplň: 400 g lučiny, 50 g tvrdého sýra, 1 lžíce zakysané smetany, 1 lžička dijonské hořčice, 2 stroužky česneku, špetka soli, pepře, řeřicha na ozdobu 

Z lístků špenátu a česneku medvědího odstraníme silné řapíky a spaříme je v hrnci na másle. Trvá to asi 3 -5 minut. Pak je necháme vychladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky promícháme s rozmixovanými lístky česneku, přidáme zakysanou smetanu, mouku s práškem do pečiva a solí. Vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 10 minut. Povrch by měl být pružný, ale neměl by lepit. Hned po vytažení z trouby přeneseme plát těsta na čistou utěrku, opatrně odstraníme pečicí papír a pomocí utěrky plát svineme do rolády. Takto necháme vychladnout. Lučinu promícháme se strouhaným sýrem, smetanou, hořčicí, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Vychladlou roládu opatrně rozvineme, naneseme většinu sýrové směsi a opět zavineme. Povrch rolády potřeme zbylou náplní a posypeme řeřichou. Takto necháme v lednici alespoň 2 hodiny. Pak roládu nkrájíme na kousky.

Počet kousků: 12
Doba přípravy: 3 hodiny 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.