fbpx
PolévkyRecepty od TuGu

Batátovo-dýňový krém

1 větší batáta, ½ dýně Hokkaido, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, kousek, nastrouhaného zázvoru, 1 lžička kurkumy, 2 l zeleninového vývaru, sůl, pepř, špetka chilli, čerstvá pažitka 

Batátu oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Z dýně odstraníme semena a také jí nakrájíme na kostičky. V hrnci osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Osmahneme batátu i dýni, přidáme zázvor, kurkumu a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme 2é minut. Polévku rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a chilli. Před podáváním polévku ozdobíme pažitkou.

Počet porcí: 8
Doba přípravy: 30 minut 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.