Recepty od TuGuSladké pečení

Domácí věnečky

Těsto: 500 ml voda, 200 g máslo, špetka sůl, 300 g mouka hladká, 8 vejce
Náplň: 2 sáčky vanilkového pudinku, 500 ml mléka, 180 g másla, 50 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu, moučkový cukr na posypání 

Vodu s máslem v hrnci rozpustíme. Přidáme sůl, a až se začne voda vařit‚ vmícháme mouku. Stále mícháme, než se vytvoří pevné těsto (asi 5 minut). To pak přendáme do mísy, všleháme dvě vejce a necháme vychladnout. Do  chladného těsta zašleháme zbylá vejce a naplníme ho do zdobicího sáčku. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme věnečky. V předehřáté troubě na 200 ° C pečeme asi 15–20 minut. Hotové je necháme vychladnout a teprve potom sundáme z plechu‚ aby se věnečky neslily. Vanilkový pudink uvaříme s mlékem a necháme úplně vychladnout. Moučkový cukr vyšleháme s máslem a rumem a vmícháme pudink. Věnečky rozřízneme a zdobicím sáčkem naplníme krémem.  Přiklopíme a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Doba přípravy: 90 minut
Počet kousků: 50 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *