fbpx

Linguine se zeleným chřestem

1 cibule, 2 – 3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kaparů, 200 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř, 1 balíček zeleného chřestu, 400 g těstovin linguine, 3 lžíce piniových semínek 

Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Obojí v hluboké pánvi na oleji orestujeme. Přidáme kapary, zeleninový vývar, sůl a pepř. Vaříme asi 5 minut. Zatím si připravíme chřest. Odstraníme tuhé konce a zbytek nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Chřest povaříme v osolené vodě asi 4 minuty, pak ho sítem vyjmeme a přidáme do pánve k cibulové směsi. Ve vodě, kde se vařil chřest, uvaříme dle návodu těstoviny. Slijeme je a promícháme v pánvi s chřestem. Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme piniovými semínky.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
Orientační cena: 170 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.