fbpx
PolévkyRecepty od TuGu

Bramborovo-pórkový krém

1 pórek, 5 brambor, 2 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, špetka mletého pepře, špetka kurkumy, 1 l zeleninového vývaru, 100 g smetany, 3 šalotky, 2 lžíce oleje, 1 lžička hnědého cukru

Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Obojí osmahneme v hrnci na másle a přidáme prolisovaný česnek. Pak přidáme sůl, pepř, kurkumu a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 20 minut, pak polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Šalotky nakrájíme na tenká kolečka a zprudka je osmahneme na oleji. Posypeme hnědým cukrem, chvilku necháme zkaramelizovat a touto směsí ozdobíme porce polévky.

Počet porcí: 5 – 6
Doba přípravy: 40 minut 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.