fbpx

Holandský řízek

700 g mletého vepřového masa, 160 g strouhaného sýra, sůl, pepř, 3 vejce, hrst čerstvé petrželky, 1 lžíce mléka, hladká mouka na obalení, strouhanka na obalení, sádlo na smažení

Maso promícháme se sýrem, solí, pepřem, jedním vejcem, nadrobno posekanou petrželkou a mlékem. Hmotu uložíme na 30 minut do lednice odpočinout. Pak ze směsi tvoříme oválné placičky, které obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Pozvolna smažíme na sádle z obou stran dozlatova. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a nakládanou okurkou.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Orientační cena: 150 Kč  

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.