fbpx
Recepty od TuGuS masem

Vepřová plec na kmíně

800 g vepřové plece, 1 velká cibule, 2 lžíce sádla, sůl, 1 lžíce kmínu, pepř, 1–2 lžíce hladké mouky 

Maso nakrájíme na stejnoměrné kostky. Cibuli nakrájíme najemno. V hrnci rozpálíme sádlo, necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme maso, zprudka ho opečeme a necháme zatáhnout. Přidáme sůl, kmín, vodu dle potřeby a maso dusíme asi 45 minut. Pak si rozmícháme hladkou mouku s vodou a vmícháme k masu. Takto dusíme do úplného změknutí. Na závěr dochutíme pepřem a podáváme s bramborovým knedlíkem nebo těstovinami.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.