Vepřová krkovička s mrkví
600 g vepřové krkovice, 500 g mrkve, 1 svazek jarní cibulky, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce omáčky Poke (sójová omáčka), 2 lžíce medu, sůl, pepř
Maso nakrájíme na kostky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibulky i s natí nasekáme na kolečka. Nejprve zprudka osmahneme maso na oleji. Jakmile začne zlátnout, přidáme mrkev a za občasného míchání opékáme asi 10 minut. Pak přidáme trochu vody, omáčku Poke nebo sójovou omáčku, med, sůl, pepř a opět za občasného promíchání opékáme. Nakonec přidáme jarní cibulku a podáváme s opečenými brambory.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 120 Kč