fbpx
Recepty od TuGuS masem

Vepřová krkovička s mrkví

600 g vepřové krkovice, 500 g mrkve, 1 svazek jarní cibulky, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce omáčky Poke (sójová omáčka), 2 lžíce medu, sůl, pepř 

Maso nakrájíme na kostky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibulky i s natí nasekáme na kolečka. Nejprve zprudka osmahneme maso na oleji. Jakmile začne zlátnout, přidáme mrkev a za občasného míchání opékáme asi 10 minut. Pak přidáme trochu vody, omáčku Poke nebo sójovou omáčku, med, sůl, pepř a opět za občasného promíchání opékáme. Nakonec přidáme jarní cibulku a podáváme s opečenými brambory.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 120 Kč 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.