Velikonoční banánový chlebíček
250 g hladké mouky, ¾ lžičky jedlé sody, 1 lžička kypřícího prášku, 200 g cukru krupice, ¾ lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžička soli, 3 vejce, 4 zralé banány, 200 g másla, rozpuštěného, pokojové teploty, máslo na vymazání formy, čokoládová poleva, nahrubo sekané pistácie na ozdobu
Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem a vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Do mísy prosejeme mouku, sodu a kypřící prášek, přidáme cukr, mletý muškátový oříšek, sůl a vše promícháme. V jiné misce rozmačkáme vidličkou banány, přidáme vejce a prošleháme. Banánovou směs přidáme k sypkým ingrediencím a dobře promícháme. Nakonec vmícháme vychladlé rozpuštěné máslo. Těsto vlijeme do připravené formy na biskupský chlebíček a pečeme v předehřáté troubě zhruba 70 minut. Pokud zapíchneme špejli do středu chlebíčku, nesmí se na ní těsto lepit. Upečený chlebíček necháme vychladnout na mřížce, pak ho opatrně vyklopíme, potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a ozdobíme pistáciemi.
Počet kousků: 14
Doba přípravy: 90 minut