fbpx
Bez masaRecepty od TuGu

Vánoční kuba

100 g sušených hub, 300 g krupek, 3 lžíce sádla + na vymazání, 2 cibule, sůl, pepř, 1 lžička drceného kmínu, 4 – 5 stroužků česneku, 1 lžíce majoránky, petrželka na ozdobu 

Houby zalijeme vroucí vodou, zakryjeme a necháme stát alespoň 20 minut. Kroupy opečeme na sádle, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, sůl, pepř a drcený kmín. Zalijeme vše vodou tak, aby byly kroupy ponořené, a necháme vařit, dokud krupky nezměknou. Pak je dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a směs přeneseme do vymazaného pekáčku. Zapékáme při 200 °C asi 20 minut. Před podáváním ozdobíme porce čerstvou petrželkou.

Počet porcí: 4 – 6
Doba přípravy: 2 hodiny
Orientační cena:  60,- Kč

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.