fbpx
OstatníRecepty od TuGu

Vánoční houbanec

¾ hrnku sušených hub, 7 housek (nejlépe den starých), kousek másla, 1 větší cibule, 100 g slaniny, 4 vejce, 2–3 lžíce krupice, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, mléko dle potřeby 

Nejdříve zalijeme houby vroucí vodou a necháme takto louhovat asi 30 minut. Zatím nakrájíme housky na malé kostičky a vložíme je do větší mísy. Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu a chvilku opékáme. K houskám přidáme cibulovou směs, rozšlehaná vejce, krupici, prolisovaný česnek, sůl, pepř a vše promícháme. Přidáme mléko dle potřeby, aby se vytvořila kašovitá hmota. Vše pak přeneseme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Hmotu rovnoměrně uhladíme a pečeme při 170 °C asi 45 minut. Podáváme teplé nebo klidně i druhý den studené.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.