fbpx

Tvarohovo-malinové koláčky

Těsto: 250 ml mléka, 1 kostka droždí, 4 lžíce cukru, 500 g hladké mouky, 1 vejce, 2 vaničky majolky
Náplň: 1 polotučný tvaroh, 1 žloutek, 2 lžičky vanilkového pudinku v prášku, 2 lžíce cukru moučky, 1 malinový džem, 1 vejce na potření
Drobenka: 50 g polohrubé mouky, 100 g cukru krystalu, 50 g másla 

Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto, které necháme vykynout. Tvaroh promícháme se žloutkem, pudinkem a moučkovým cukrem. Těsto rozdělíme na 32 stejných kousků a do každého zabalíme lžičku tvarohu, podobně jako do buchet. Koláče vyskládáme na plechy vyložené pečicím papírem, dlaní je zploštíme a doprostřed naneseme lžičku malinového džemu. Okraje koláčků potřeme rozšlehaným vejcem. Z polohrubé mouky, cukru a másla připravíme drobenku a koláčky hojně posypeme. Pečeme je v předehřáté troubě na 190 °C asi 15 minut.

Počet kousků: 32
Doba přípravy: 2 hodiny
Orientační cena: 160 Kč  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.