fbpx
Recepty od TuGuS masem

Svíčková omáčka se zvěřinou

1 kg srnčí kýty, 100 g špeku, sůl, pepř, 1 lžíce sádla, 2 mrkve, ¼ celeru, 1 petržel, 2 cibule, 1 jablko, 1,5 l hovězího vývaru, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, snítka tymiánu, snítka rozmarýnu, 2 lžíce cukru, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce octa, 1 lžíce hladké mouky, brusinkový džem 

Maso prošpikujeme proužky nakrájeného špeku, zbylý špek nakrájíme na malé kostičky. Kýtu osolíme, opepříme ze všech stran a zprudka opečeme na sádle. Před dělané maso vložíme do pekáčku a do výpeku přidáme kostičky špeku. Rozškvaříme je a na tuku opečeme na kostičku nakrájenou zeleninu a jablko zbavené jádřinců. Na maso rozložíme zeleninu, vše zalijeme připraveným hovězím vývarem, přidáme koření, cukr, hořčici, ocet, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 180 º C asi na 1 hodinu. Pak odklopíme poklici a za občasného podlévání masa pečeme ještě další hodinu. Když je maso měkké, vyjmeme ho stranou, z omáčky vyndáme všechno koření, zeleninovou směs zaprášíme hladkou moukou, pečlivě rozmícháme a vše rozmixujeme. Vmícháme smetanu, necháme přejít varem a můžeme podávat nejlépe s houskovým a karlovarským knedlíkem.

Počet porcí: 5-6
Doba přípravy: 2,5 hodiny     

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.