fbpx

Salát s jahodami a grilovaným hermelínem

4 hrsti salátových lístků, 1 hrst hrachových klíčků, 2 hrsti jahod, 4 hermelíny, 8 lžic olivového oleje, 1 lžička směsi koření na grilovaný sýr, 2 lžíce vinného octa, 1 lžíce tekutého medu, 1 lžička pikantní hořčice, sůl, pepř 

Salátové lístky opereme, necháme okapat a vložíme do mísy. Přidáme hrachové klíčky, promícháme a rozložíme na 4 talíře. Na to rozdělíme poloviny jahod. Hermelíny potřeme polovinou oleje prošlehanou s grilovacím kořením a zabalíme je do alobalu. Položíme na gril a grilujeme asi 10 minut. Zatím připravíme zálivku. Zbytek oleje prošleháme s octem, medem, hořčicí a dochutíme solí a pepřem. Grilovaný hermelín položíme na salát a vše zakápneme připravenou zálivkou.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
Orientační cena: 160 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *