fbpx
OstatníRecepty od TuGu

Špagety s domácím pestem a krevetami

100 g sušených rajčat, 1 hrst vlašských ořechů, 3 stroužky česneku, 1 svazek bazalky, 60 ml olivového oleje + 2 lžíce, sůl, pepř, špetka chilli, 500 g špaget, 300 g loupaných krevet, 1 hrst baby špenátu 

Sušená rajčata vložíme do sekáčku. Přidáme ořechy, česnek, lístky bazalky, olej a vše důkladně rozmixujeme. Pak pesto dochutíme solí, pepřem a chilli kořením. Špagety uvaříme dle návodu. Krevety propláchneme vroucí vodou a na dvou lžicích oleje na pánvi zprudka opékáme. Osolíme je, opepříme, vmícháme baby špenát a chvíli opékáme, než špenát zavadne. Uvařené špagety slijeme, promícháme s domácím pestem, rozložíme na talíře a navrch rozložíme krevety se špenátem. Pokrm dozdobíme lístky bazalky.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.