Salát s fenyklem a krůtím masem
250 g uzeného krůtího masa, 1 ledový salát, ½ bulvy fenyklu, 1 hrst malých rajčátek, 2 červené papriky
Zálivka: 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce cukru moučka, sůl, pepř
Krůtí maso nakrájíme na malé kousky. Ledový salát omyjeme a nakrájíme. Z fenyklu odřízneme tuhý střed a nakrájíme na tenké nudličky. Rajčátka nakrájíme na poloviny a papriky nakrájíme na malé kousky. Vše promícháme ve větší míse a připravíme zálivku. Olivový olej prošleháme s hořčicí, vinným octem, moučkovým cukrem, solí a pepřem. Salát zakápneme zálivkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut