Recepty od TuGuSladké pečení

Tvarohové obláčky

100 g rozinek, 70 ml rumu, 150 g másla pokojové teploty, 150 g cukru moučka + na posypání, 2 lžičky vanilkového cukru, 2 vejce, 250 g měkkého tvarohu, špetka citronové kůry, 500 g hladké mouky, špetka soli, 2 lžičky prášku do pečiva, 100 g mandlových lupínků, 50 g rozpuštěného másla

Rozinky namočíme do rumu a necháme stát nejlépe do druhého dne. Máslo ušleháme s oběma cukry, pak postupně zašleháme vejce, tvaroh s citronovou kůrou, vmícháme mouku se solí a práškem do pečiva a nakonec do těsta zapracujeme mandle. Z těsta tvoříme menší bochánky, které vyskládáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 15–20 minut. Ihned po upečení bochánky potřeme rozpuštěným máslem a vydatně je pocukrujeme.

Počet kousků: 20
Doba přípravy: 40 minut + macerování rozinek

 

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.