fbpx
Recepty od TuGuS masem

Rychlá čína a domácí hranolky

500 g vepřového masa (plec), 5 lžic sójové omáčky, 4 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce solamylu, olej na smažení, 1 cibule, ¼ celeru, 1 pórek, 2 zelené papriky, sůl, pepř, chilli, ústřicová omáčka na dochucení

Maso nakrájíme na nudličky, přidáme po lžíci sójovou a worcesterskou omáčku, solamyl a vše promícháme. Maso osmahneme zprudka na oleji, chvíli opékáme, a když je maso téměř měkké, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, na proužky pokrájený celer, pórek a papriku. Směs dle potřeby podlijeme vodou, ochutíme solí, pepřem, chilli, zbylými omáčkami a za občasného míchání opékáme ještě asi 10 minut. Brambory nakrájíme na hranolky, osolíme je, pokapeme olivovým olejem a upečeme v horkovzdušné troubě.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.