fbpx
PolévkyRecepty od TuGu

Polévka z pečených paprik a rajčat

6 větších vyzrálých rajčat, 3 masité papriky, 1 cibule, 1 l zeleninového vývaru, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z ½ citronu, sůl, pepř, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce balzamikové redukce, několik snítek čerstvého oregana
Rajčata překrojíme na poloviny, papriky také a odstraníme stopky a semena. Cibuli oloupeme a překrojíme na poloviny. Vše rozložíme na plech řeznou stranou nahoru a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Pak zeleninu necháme vychladnout a z paprik a rajčat lehce odstraníme slupku. Vše vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a vaříme asi 20 minut. Pak polévku rozmixujeme, vmícháme třtinový cukr a balzamiko. Polévku dozdobíme snítkou čerstvého oregana.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.