Polévka z pečených paprik a rajčat
6 větších vyzrálých rajčat, 3 masité papriky, 1 cibule, 1 l zeleninového vývaru, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z ½ citronu, sůl, pepř, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce balzamikové redukce, několik snítek čerstvého oregana
Rajčata překrojíme na poloviny, papriky také a odstraníme stopky a semena. Cibuli oloupeme a překrojíme na poloviny. Vše rozložíme na plech řeznou stranou nahoru a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Pak zeleninu necháme vychladnout a z paprik a rajčat lehce odstraníme slupku. Vše vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a vaříme asi 20 minut. Pak polévku rozmixujeme, vmícháme třtinový cukr a balzamiko. Polévku dozdobíme snítkou čerstvého oregana.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina