fbpx
PolévkyRecepty od TuGu

Pikantní čočková polévka s chilli

200 g červené čočky, 1–2 lžíce másla, 1 cibule, 1 mrkev, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 malý rajský protlak, 1 l zeleninového vývaru, 1 lžička soli, špetka pepře, špetka chilli (dle chuti)

Čočku propláchneme. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev, na plátky nakrájený česnek a nadrobno pokrájenou chilli papričku. Přidáme mletou papriku, necháme rozvonět a vmícháme protlak, přidáme čočku a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Za občasného promíchání vaříme asi 20 minut. Polévku rozmixujeme a ochutíme solí, pepřem a chilli.

Počet porcí: 6
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 70 Kč upravit

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.