fbpx
OstatníRecepty od TuGu

Ovocný svařák ovoněný vanilkou

1 celý vanilkový lusk, 200 ml vody, 10 hřebíčků, 2 badyány, 2 lžíce cukru, 500 ml bílého vína, 1 malé jablko, ½ bio citronu, kousek čerstvého ananasu 

Vanilkový lusk vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme hřebíčky, badyán, cukr a vše přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut, voda se téměř vyvaří. Pak přilijeme víno, přidáme na plátky nakrájené jablko, plátky citronu, ananasu a vše ještě povaříme asi 5 minut.

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 200 Kč

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.