PolévkyRecepty od TuGu

Ostrá polévka z batátů

2 – 3 šalotky, 2 stroužky česneku, 40 g čerstvého zázvoru, 500 g batátů, 2 lžíce oleje, 2 chilli papričky, 1 l drůbežího vývaru, sůl, pepř, 1 hrst petrželky

Šalotku nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a zázvor okrájíme a nastrouháme najemno. Batáty oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Vše postupně orestujeme v hrnci na oleji. Pak přidáme nadrobno pokrájené chilli papričky, vše zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut. Polévku rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a přidáme nadrobno posekanou petrželku.

Počet porcí: 5 – 6
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 90 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.