fbpx
Recepty od TuGuS masem

Zapečené těstoviny s drůbežím masem

2 cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 500 g mletého krůtího masa, 8 rajčat, 1 malá plechovka rajského protlaku, 150 ml drůbežího vývaru, sůl, pepř, snítka bazalky, 1 sáček těstovin (kolínka), strouhaný sýr na posypání  

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky. Obojí postupně zpěníme na oleji, pak přidáme mleté maso a vše opékáme za občasného míchání, dokud maso „nehrudkovatí“. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, zbavíme slupky a nakrájíme na kostičky. Pak je vmícháme ke kasu, přidáme protlak a drůbeží vývar. Vše dusíme za občasného promíchání asi 20 minut. Směs osolíme, opepříme a ochutíme nadrobno nasekanou bazalkou. Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme je a promícháme s připravenou směsí. Vložíme je do zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a asi 20 minut zapékáme při 200 °C.

Počet porcí: 4–5
Doba přípravy: 1 hodina 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.