fbpx

Nakládaný hermelín

5 smetanových hermelínů, 3 cibule, 1 palice česneku, sůl, čerstvý tymián a oregano, 6 bobkových listů, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček celého pepře, 1 – 2 pálivé papričky, kvalitní řepkový olej dle potřeby 

Všechny hermelíny podélně rozkrojíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme se solí a najemno nasekanými bylinkami. Směsí potřeme vnitřní strany hermelínu, poklademe kolečky cibule a přiklopíme druhou polovinou sýrů. Sklenice naplníme sýrem, po stranách přidáme zbylou cibuli, koření a na malé kousky nakrájené papričky. Vše zalijeme olejem až po okraj, sklenice uzavřeme a necháme při pokojové teplotě 2 -3 dny stát. Pak uložíme sklenice do chladu, kde vydrží 1 – 2 týdny.

Počet sklenic: 1 – 2 (dle velikosti)
Doba přípravy: 20 minut
Orientační cena: 220,- Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.