Mandlové ischelské dortíčky
Těsto: 150 g hladké mouky, 75 g cukru moučky, 1 lžička vanilkového cukru, 70 g strouhaných mandlí, ½ lžičky prášku do pečiva, 125 g másla
Krém: 150 g másla, 150 g cukru moučka, 150 g mletých mandlí, 40 ml mléka
Dokončení: čokoládová poleva, mandle a pistácie na ozdobu
Den předem si připravíme těsto. Všechny ingredience na těsto zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme ho přes noc do lednice. Druhý den těsto rozválíme na placku silnou asi 3–4 mm a vykrájíme požadované tvary. Cukroví vyskládáme na plechy vyložené pečicím papírem a upečeme ho v předehřáté troubě při 180 °C. Máslo ušleháme s cukrem, pak vešleháme mleté mandle a mléko. Polovinu cukroví potřeme mandlovým krémem, přiklopíme a máčíme v rozehřáté čokoládové polevě a ihned zdobíme mandlí nebo pistáciemi.
Počet kousků: 50
Doba přípravy: 1,5 hodiny + odležení těsta
Orientační cena: 180 Kč