fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Galetka s rebarborou a mandlemi

Těsto: 160 g hladké mouky, 110 g másla, ¼ lžičky soli, 1 lžíce cukru krupice, 3 lžíce studené vody
Náplň: 75 g másla pokojové teploty, 75 g mletých mandlí, 75 g cukru krupice + 3 lžíce na rebarboru, 1 vejce + 1 na potření, 500 g rebarbory, 2 lžíce kukuřičného škrobu, plátky mandlí na posypání 

Mouku, máslo, sůl, cukr a studenou vodu zpracujeme na hladké těsto, zabalíme ho do fólie a necháme asi 1 hodinu v lednici uležet. Zatím si připravíme náplň. Máslo ušleháme s mletými mandlemi, cukrem a nakonec vmícháme vejce. Řapíky rebarbory oloupeme a nakrájíme na malé kousky, silné asi 1,5 až 2 cm. V misce smícháme rebarboru s 3 lžícemi cukru a škrobem. Těsto rozválíme na placku silnou asi 3 mm. Přeneseme ji na plech vyložený pečicím papírem a na střed těsta rozetřeme připravenou mandlovou náplň, okraje však ponecháme volné. Na náplň rozložíme rebarboru a okraje těsta zavineme směrem ke středu. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme dle libosti mandlovými lupínky. Plech s galetkou vložíme ještě na 20 minut do lednice. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 35–40 minut.

Počet kousků: 12
Doba přípravy: 2 hodiny
Orientační cena: 130 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.