fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Kynuté borůvkové koláče

Těsto: 35 g droždí, 250 ml mléka, 75 g cukru krupice, 500 g hladké mouky, špetka soli, 115 g másla, 3 žloutky, 1 lžička vanilkového cukru
Náplň: 1 l borůvek, 120 g spařených loupaných mandlí
Drobenka: 100 g másla, 200 g cukru krupice, 200 g hrubé mouky 

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka s trochou cukru a necháme vzejít kvásek. Vlijeme ho do prosáté mouky se solí, přidáme zbylý cukr, rozpuštěné máslo, 2 žloutky a vše propracujeme v hladké těsto, které necháme kynout asi 30 minut. Těsto rozdělíme na 6 bochánků a z každého rozválíme placku se silnějším okrajem. Kraje potřeme rozšlehaným vejcem, placky přeneseme na plechy vyložené pečicím papírem a koláče rovnoměrně naplníme borůvkami. Z másla, cukru a hrubé mouky vytvoříme drobenku, rozložíme jí na koláče a nakonec okraje a středy ozdobíme mandlemi. Necháme na teplém místě ještě asi 30 minut nakynout a pak pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě při 170 °C asi 15 minut.

Počet koláčů: 6
Doba přípravy: 1,5 hodiny  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.