fbpx
Recepty od TuGuS masem

Kuřecí stehna s čerstvým tymiánem a citronem

4 kuřecí stehna, 50 g másla, 1 svazeček čerstvého tymiánu, sůl, pepř, 1 větvička čerstvého (sušeného) bobkového listu, 1 bio citron 

Maso omyjeme a vložíme do pekáčku. V rendlíku rozpustíme máslo, z větviček tymiánu odrhneme lístečky a vmícháme k máslu. Chvilinku povaříme, máslo se hezky rozvoní tymiánem. Stehna osolíme, opepříme a polijeme tymiánovým máslem. Přidáme bobkové listy a citron nakrájený na kolečka rozložíme na kousky masa. Pečeme při 180 °C asi 1 hodinu, dokud není maso měkké. Během pečení maso podléváme. Podáváme nejlépe s vařeným bramborem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 70 minut
Orientační cena: 160 Kč

 

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.