PolévkyRecepty od TuGu

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Vývar: 2 kuřecí skelety, 4 mrkve, ¼ celeru, 2 petržele, 1 cibule, 1stroužek česneku, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 1 lžička kmínu, 3 stonky řapíkatého celeru, ½ pórku, petrželka na ozdobu
Zavářka: 1 vejce, 3 lžíce hrubé krupice, ½ lžička soli 

Kuřecí skelety omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, oloupanou cibuli, česnek a ostatní koření. Vše zalijeme 1,5 l vody a vaříme na mírný stupeň alespoň 2–3 hodiny. Pak vyjmeme z polévky maso a zeleninu a vývar přecedíme přes síto. Zatím si připravíme zavářku. Do hrnku rozklepneme vejce, přidáme krupici, sůl a vše vidličkou promícháme. Necháme asi 15 minut stát. Do vroucího vývaru přidáme nakrájený řapíkatý celer, pórek a na malé kousky nakrájenou vyvařenou kořenovou zeleninu a lžicí postupně odebíráme krupicovou směs. Povaříme asi 10 minut a polévku dochutíme solí a pepřem a zdobíme čerstvou petrželkou.

Počet porcí: 6–8
Doba přípravy: 3 hodiny    

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.