fbpx
Recepty od TuGuS masem

Kuřecí saltimbocca

4 kuřecí prsa, 2 lžíce olivového oleje, 4 plátky anglické slaniny, několik lístků čerstvé šalvěje, 2 lžíce másla, 150 ml bílého suchého vína, sůl, pepř 

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, na každý položíme plátek slaniny, na to lístek šalvěje a připevníme párátkem, aby vše drželo pohromadě. Na pánvi rozpálíme olej a maso opékáme nejprve šalvějí dolů, zhruba 3 minuty. Pak maso obrátíme, opět opékáme asi 3 minuty, přidáme máslo, víno a necháme provařit ještě asi 10 minut. Podáváme s opečenými brambůrky.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 160 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.