Kuřecí řízky marinované v jogurtu
4 prsní kuřecí řízky, 200 g bílého smetanového jogurtu, 2 vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžička provensálských bylinek, strouhanka na obalení, olej na smažení
Bramborový salát: 600 g brambor, 200 ml kuřecího vývaru, 40 ml rostlinného oleje, 2 červené cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř
Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Jogurt promícháme s vejci, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a provensálské bylinky. Touto směsí maso potřeme, dáme do mísy a uložíme na 1 hodinu do chladu. Mezitím připravíme bramborový salát. Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, zalijeme teplým vývarem, přidáme olej, nadrobno pokrájené cibule, hořčici, sůl, pepř a dobře promícháme. Řízky obalíme ve strouhance a smažíme je na oleji dozlatova.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Orientační cena: 180 Kč