Kuřecí masové koule v rajské omáčce
600 g kuřecího masa, hrst strouhanky, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, ½ svazku nasekané petrželky, 2 lžíce sádla, 1 velká cibule, 500 g rajčatového pyré, 1 lžíce provensálského koření
Maso umeleme, přidáme strouhanku, sůl, pepř, prolisovaný česnek a nadrobno posekanou petrželku. Vše promícháme a ze směsi tvarujeme středně velké koule, které smažíme na rozpáleném sádle ze všech stran, než jsou dozlatova opečené. Krátce předtím než skončíme se smažením, přidáme na pánev najemno nasekanou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Pak vmícháme rajčatové pyré, osolíme ho a opepříme dle chuti a přidáme provensálské koření. Za stálého míchání necháme odpařit trochu vody a můžeme servírovat ideálně se špagetami.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 120 Kč