fbpx
Recepty od TuGuS masem

Kuřecí masové koule v rajské omáčce

600 g kuřecího masa, hrst strouhanky, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, ½ svazku nasekané petrželky, 2 lžíce sádla, 1 velká cibule, 500 g rajčatového pyré, 1 lžíce provensálského koření 

Maso umeleme, přidáme strouhanku, sůl, pepř, prolisovaný česnek a nadrobno posekanou petrželku. Vše promícháme a ze směsi tvarujeme středně velké koule, které smažíme na rozpáleném sádle ze všech stran, než jsou dozlatova opečené. Krátce předtím než skončíme se smažením, přidáme na pánev najemno nasekanou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Pak vmícháme rajčatové pyré, osolíme ho a opepříme dle chuti a přidáme provensálské koření. Za stálého míchání necháme odpařit trochu vody a můžeme servírovat ideálně se špagetami.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 120 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.