fbpx
OstatníRecepty od TuGu

Karlovarské rohlíky

200 ml vody, 1 lžička instantního kvásku, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 125 g Stelly, 480 g hladké mouky, ½ sáčku instantního droždí, hl. mouka na vál, olej na potření, sůl na posypání 

Do domácí pekárny nalijeme vodu. K jedné straně nasypeme kvásek a cukr, k druhé straně vložíme sůl. Tuk necháme rozpustit, poté necháme mírně zchladnout. Nalijeme tuk, nasypeme mouku a instantní droždí. V pekárně necháme těsto vykynout. Hotové těsto vyklopíme na vál s hladkou moukou a rozválíme ho na placku. Z ní nakrájíme 10 obdélníků a z každého stočíme rohlík, který mírně zahneme. Rohlíky naskládáme na plechy vyložené pečicím papírem a necháme na plechu ještě chvíli nakynout. Po nakynutí je potřeme olejem a posypeme hrubě mletou solí. Pečeme v předehřáté troubě při 230 °C asi 10-15 minut.

Počet kusů: 10
Doba přípravy: 30 minut + kynutí
Orientační cena: 40 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.