fbpx

Meruňkové knedlíky

1 měkký tvaroh, 1 vejce, špetka soli, 5 – 6 lžic polohrubé mouky, 8 – 10 meruněk, tvrdý tvaroh na posypání, cukr moučka, kousek másla

Měkký tvaroh promícháme s vejcem, solí a polohrubou moukou. Vznikne těsto, které rozdělíme na 8 – 10 dílků (podle velikosti meruněk). Meruňky vypeckujeme a každou zabalíme do kousku těsta. Knedlíky pak vložíme do vroucí osolené vody a po vyplavání vaříme asi 4 minuty. Knedlíky vyndáme, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem a nakonec polijeme rozehřátým máslem.

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 20 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.