fbpx
Recepty od TuGuS masem

Kachna na švestkách

4 kachní stehna, sůl, pepř, 1 cibule, 3 bobkové listy, 3 kuličky jalovce, 3 kuličky nového koření, snítka rozmarýnu, 200 ml červeného vína, 2 lžíce povidel, hrst sušených švestek

Kachní stehna omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Cibuli nakrájíme nahrubo a přidáme do pekáče. Přidáme také několik kuliček jalovce, nového koření, bobkové listy a snítku rozmarýnu. Podlijeme vodou a dáme péct do trouby při teplotě 170°C.  Pečeme 1,5 hod., v průběhu pečení odebíráme sádlo a podle potřeby podléváme. V kastrůlku rozmícháme červené víno s povidly, přidáme nakrájené sušené švestky a několik minut povaříme. Tímto nálevem podlijeme kachnu, zvýšíme teplotu na 190°C a pečeme dalších 30 minut. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo placičkami.

Počet porcí:
Doba přípravy:
2,5 hod

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.