fbpx
Recepty od TuGuS masem

Jarní kuřátko s bylinkovou nádivkou

jarní kukuřičné kuřátko, sůl, kmín, 2 lžíce másla, 4 starší rohlíky, 2 vejce, trochu rozpuštěného másla, 2 hrsti čerstvých jarních bylinek (pažitka, petrželka, kerblík)

Kuřátko opláchneme ze všech, stran osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáčku a poklademe tenkými plátky másla. Lehce podlijeme vodou a vložíme do trouby. Pečeme při 170 º C. Zatím připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a promícháme s vejci, rozpuštěným máslem, solí a jemně nasekanými bylinkami. Z hmoty tvoříme kuličky, které přidáme ke kuřeti a vše pečeme za občasného podlévání asi 1 hodinu. Podáváme s vařeným bramborem.

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 90 minut
Orientační cena: 120,- Kč  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.