fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Jablkové řezy

500 g hladké mouky, 200 g cukru moučky, 100 g másla, 1 vejce + 1 žloutek, ½ prášku do pečiva, špetka citronové kůry, 130 ml mléka, špetka soli
Náplň: 600 g jablek, 4 lžíce hnědého cukru, hrst rozinek, 1 lžička mleté skořice, moučkový cukr na posypání 

Mouku promícháme s cukrem, změklým máslem, vejcem, žloutkem, práškem do pečiva, citronovou kůrou, mlékem a špetkou soli. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu v chladu odležet. Mezitím si připravíme jablečnou náplň. Jablka oškrábeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do hrnce, posypeme cukrem, přidáme rozinky, lžičku skořice a za stálého míchání povaříme asi 10 minut. Směs necháme vychladnout. Těsto rozdělíme na 2 stejně velké díly a z každého vyválíme obdélník o velikosti plechu s vyšším okrajem. Plech vyložíme pečicím papírem, na něj přeneseme plát těsta, rozetřeme jablečnou směs a přiklopíme druhým plátem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut. Hotový moučník necháme vychladnout na mřížce, pak ho nakrájíme na řezy a pocukrujeme.

Počet kousků: 20
Doba přípravy: 2 hodiny
Orientační cena: 70 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.