fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Hrnkový perník s citronovou polevou

2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 kypřicí prášek do perníku, 2 lžíce práškového kakaa, 2 vejce, ½ hrnku slunečnicového oleje, 1 hrnek mléka, 2 lžíce rumu, 1 jablko bez slupky a jádřinců, šťáva z 1 citronu, cukr moučka dle potřeby, vlašské ořechy na ozdobu 

Hladkou mouku promícháme s cukrem, práškem do perníku, kakaem a přidáme vejce, olej, mléko, rum a najemno nastrouhané jablko. Vše pořádně promícháme a nalijeme do pekáčku s vyšším okrajem vyloženým pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Perník necháme úplně vychladnout, pak připravíme polevu. Citronovou šťávu prošleháme s moučkovým cukrem a 1 lžicí horké vody. Polevu rovnoměrně rozetřeme na perník a ozdobíme jádry ořechů. Po zaschnutí polevy perník nakrájíme na kostky.

Počet kousků: 25 – 30
Doba přípravy: 1 hodina

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.