fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Galetka s borůvkami

Těsto: 160 g hladké mouky, 110 g másla, ¼ lžičky soli, 1 lžíce cukru krupice, 3 lžíce studené vody
Náplň: 2 hrsti borůvek, 1 žloutek, 50 ml smetany ke šlehání
Drobenka: 4 lžíce třtinového cukru, 4 lžíce hrubé mouky, kousek másla 

Z mouky, másla, soli, cukru a studené vody vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 1 hodinu v lednici odpočinout. Pak z něj vyválíme placku. Na střed placky rozložíme borůvky a okraje přehneme směrem ke středu. Galetku přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Žloutek prošleháme se smetanou a směs nalijeme na galetku. Z cukru, mouky a másla připravíme drobenku a posypeme jí střed koláče. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut.

Počet kousků: 12
Doba přípravy: 2 hodiny

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.