fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Extra čokoládové muffiny

120 g + 40 g čokolády 70 %, 120 g másla, 2 vejce, 150 g cukru krupice, 55 g hladké mouky, 35 g holandského kakaa, špetka soli 

Nejprve si ve vodní lázni rozpustíme 120 g čokolády s máslem a předehřejeme troubu na 180 °C. V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, pak pomalu zašleháme rozpuštěnou čokoládu. Mouku, kakao a sůl promícháme a zlehka zapracujeme do směsi. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a plníme je těstem do ¾. Navrch vše posypeme nahrubo nasekanou zbylou čokoládou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut.

Počet kousků: 12
Doba přípravy: 50 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.