fbpx
Bez masaRecepty od TuGu

Chřestové rizoto s hráškem a bylinkami

1 lžíce másla, 1 větší šalotka, 200 g kulatozrnné rýže, 100 ml bílého vína, 750 ml zeleninového vývaru, 1 svazek zeleného chřestu, 1–2 hrsti mraženého hrášku, 1 hrst čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, máta, oregáno), nastrouhaná kůra z 1 biocitronu, sůl, pepř, 70 g parmazánu 

Ve větším hrnci necháme rozehřát máslo, orestujeme nadrobno pokrájenou šalotku, vmícháme rýži, promícháme ji, aby se obalila máslem všechna zrníčka a zalijeme ji vínem. Víno necháme chvilku odpařit, pak přilijeme vývar. Necháme vařit asi 10 minut, pak přidáme na kousky nakrájený chřest, hrášek, nadrobno posekané bylinky, citronovou kůru, sůl a pepř. Necháme povařit ještě asi 7–8 minut. Jednotlivé porce posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 200 Kč  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.