Chřestové rizoto s hráškem a bylinkami
1 lžíce másla, 1 větší šalotka, 200 g kulatozrnné rýže, 100 ml bílého vína, 750 ml zeleninového vývaru, 1 svazek zeleného chřestu, 1–2 hrsti mraženého hrášku, 1 hrst čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, máta, oregáno), nastrouhaná kůra z 1 biocitronu, sůl, pepř, 70 g parmazánu
Ve větším hrnci necháme rozehřát máslo, orestujeme nadrobno pokrájenou šalotku, vmícháme rýži, promícháme ji, aby se obalila máslem všechna zrníčka a zalijeme ji vínem. Víno necháme chvilku odpařit, pak přilijeme vývar. Necháme vařit asi 10 minut, pak přidáme na kousky nakrájený chřest, hrášek, nadrobno posekané bylinky, citronovou kůru, sůl a pepř. Necháme povařit ještě asi 7–8 minut. Jednotlivé porce posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 200 Kč