Chilli con carne
800 g mletého hovězího masa, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 4 vyzrálá rajčata, sůl, pepř, mletý kmín, 500 g červených fazolí v plechovce, zakysaná smetana, 1 balení tortill
Maso zprudka orestujeme na oleji, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na drobno pokrájenou chilli papričku zbavenou semínek a necháme opékat za občasného promíchání asi 10 minut. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na malé kousky a přidáme k masu. Vše dusíme, než směs zhoustne. Ochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a nakonec vmícháme fazole. Necháme přejít varem a podáváme se zakysanou smetanou a s ohřátou tortillou.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut