fbpx
PolévkyRecepty od TuGu

Česnečka se slaninou a tvarůžky

1 lžíce másla, 100 g anglické slaniny vcelku, 1 cibule, 4 brambory, 1 palice česneku, 1,5 l zeleninového vývaru, 1 lžička sušené majoránky, 1 lžička kmínu, sůl, pepř, 1 balení loštických tvarůžků, čerstvá majoránka na ozdobu

V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na kostičky nakrájené brambory. Vše krátce orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme majoránku, kmín, sůl, pepř a vaříme asi 15–20 minut, dokud nejsou brambory měkké. Hotovou polévku rozlijeme na talíře, rozdělíme na ně loštické tvarůžky, ozdobíme čerstvou majoránkou a podáváme.

Počet porcí: 5–6
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 60 Kč

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.