fbpx
Recepty od TuGuS masem

Butter chicken

800 g kuřecích prsou, 3 lžíce citronové šťávy, 6 stroužků česneku, kousek zázvoru, 3 lžíce koření garam masala, 4 lžíce smetanového bílého jogurtu, olej na smažení, 3 cibule, 1 lžička mletého koriandru, 2 lžičky sladké papriky, ½ lžičky kurkumy, špetka chilli, 400 ml konzervovaných krájených rajčat, 350 smetany 33%, 2 lžíce másla, sůl 

Maso nakrájíme na kostky. Citronovou šťávu promícháme s 2 prolisovanými stroužky česneku, strouhaným zázvorem, polovinou koření garam masala a s jogurtem. Vše promícháme i s masem a marinujeme v lednici alespoň 1 hodinu. Olej rozehřejeme ve větším hrnci a osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme zbylý prolisovaný česnek, dále přidáme všechno ostatní koření a necháme ho rozvonět. Pak přidáme krájená rajčata, smetanu a vše rozmixujeme. Vmícháme marinované kuře a pomalu vaříme v omáčce asi 15 minut. Nakonec vmícháme máslo. Podáváme s plackami naan nebo rýží.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Orientační cena: 240 Kč 

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.