fbpx

Buchtičky se šodó

Těsto: 1 instantní droždí, 2 lžíce cukru krystal, 500 g hladké mouky, špetka strouhané citronové kůry, 300 ml vlažného mléka, 1 vejce, 100 ml oleje + olej na vymazání, špetka soli
Krém: 800 ml mléka, 4 žloutky, 1 lžíce rumu, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 lžíce vanilkového cukru, 2 lžíce cukru moučka 

Droždí promícháme s cukrem, přidáme mouku, citronovou kůru, v mléce rozšlehané vejce, olej a špetku soli. Vypracujeme těsto a necháme ho zakryté na teplém místě vykynout. Pak z těsta tvoříme malé kuličky, které klademe vedle sebe na pekáč vymazaný olejem. Nakonec ještě všechny buchtičky potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Zatím připravíme krém. Dvě třetiny mléka nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, rum, vanilkový pudink a cukry. Do vroucího mléka vmícháme zbylou směs a za stálého míchání necháme zhoustnout. Krémem polijeme upečené buchtičky a ihned podáváme.

Počet porcí: 4 – 5
Doba přípravy: 2 hodiny
Orientační cena: 60,- Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.